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Cut

Coupe

Cut Detail

The cut of a diamond refers to its proportions. Of the 4C’s, the cut is the aspect most directly influenced by man. The other three are dictated by nature. Cut is very important for diamonds that stand alone in single settings, such as diamond earrings or engagement rings. Canada’s producers earned have a reputation as world-class diamond cutters in recent years.

A diamond’s ability to reflect light determines its display of fire and brilliance. Diamonds are usually cut with 58 facets, or separate flat surfaces. These facets follow a mathematical formula and are placed at precise angles in relation to each other. This relationship is designed to maximize the amount of light reflected through the diamond and to increase its beauty.

  • Ideal – This range is very strict and combines the best in brilliance and fire. Technically, the head of the class.Excellent – This range is also of great beauty yet slightly more flexible regarding percentages. Many experts prefer the appearance of this range to Ideal.Very Good – This range is balanced between precise proportions and price considerations. Viewed by many as the best overall value in beauty and price.
  • 1.1. Well Cut – When a diamond is cut to proper proportions, light is reflected from one facet to another and then dispersed through the top of the stone. Within the Well Cut standards are the EternalDiamonds.com sub categories of Ideal, Excellent, and Very Good.2. Deep Cut – When the cut of a diamond is too deep, some light escapes through the opposite side of the pavilion.3. Shallow Cut- When the cut of a diamond is too shallow, light escapes through the pavilion before it can be reflected.The cut, or proportions, of a diamond is measured in percentages relative to the diameter of its girdle. The girdle diameter of each diamond is always considered 100%. Example: The girdle of a diamond measures 10 millimeters (100%). The table measures 5.6 millimeters. The total depth measurement is 6.1 millimeters. The diamond would be described as having a table of 56% and a depth of 61%. The table and depth percentages are the key to determining good proportions.

Princess RadiantPear Marquise

Round
Emerald
Oval
Heart
Polish

This characteristic refers to the finishing or final polishing of the facets, or flat surfaces. Contrary to common belief, diamonds are ground and polished, not chipped away, until they reach their final form. Each facet should be carefully fashioned by the diamond cutter to shine and be free from polishing imperfections. The polish of a diamond is generally defined as either Poor, Fair, Good, Very Good, or Excellent. When purchasing a diamond, select one with a polishing grade of Good or above.

Symmetry

This characteristic refers to the alignment and positioning of the facets, or flat surfaces. Each facet should be carefully positioned by the diamond cutter in proper proportion and relationship to the other facets. The alignment of each facet should be sharp and precise; improperly joined facet junctions can make a diamond appear uneven. The symmetry of a diamond is generally defined as either Poor, Fair, Good, Very Good, or Excellent. When purchasing a diamond, select one with a symmetry grade of Good or above.

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Coupe

Coupe

Coupe

La coupe d’un diamant faire référence à ses proportions. Des 4C, la coupe est l’aspect le plus directement influencé par l’être humain. Les trois autres sont dictés par la nature.

La capacité d’un diamant à refléter la lumière détermine sa prestance en matière d’éclat et de brillance. Les diamants sont habituellement coupés avec 58 facettes ou avec des surfaces planes séparées. Ces facettes suivent une formule mathématique et sont placées à des angles précis en lien les uns avec les autres. Cette relation est conçue pour maximiser la quantité de lumière reflétée par le diamant et pour rehausser sa beauté.

  • Idéal – Cette gamme est très stricte et combine le meilleur en terme de brillance et d’éclat. Techniquement, cette gamme est la première de sa catégorie.Excellent – Cette gamme est également d’une grande beauté, mais présente tout de même un peu moins de flexibilité en ce qui a trait aux pourcentages. Plusieurs experts préfèrent l’apparence de cette gamme à celle de la gamme Idéal.Très bien – Cette gamme est équilibrée entre des proportions précises et des considérations en matière de prix. Elle est perçue globalement comme la meilleure valeur en frais de beauté et de prix.
  • 1.1. Bonne coupe – When a diamond is cut to proper proportions, light is reflected from one facet to another and then dispersed through the top of the stone. Parmi les normes de la gamme Bonne coupe se trouvent les sous-catégories EternalDiamonds.com suivantes : Idéal, Excellent et Très bon.2. Coupe profonde- Lorsque la coupe d’un diamant est trop profonde, un peu de lumière s’échappe du côté opposé du pavillon.3. Coupe creuse- Lorsque la coupe d’un diamant est trop creuse, la lumière s’échappe par le pavillon avant de pouvoir être reflétée.

    La coupe, ou les proportions d’un diamant sont mesurées en pourcentages relatifs au diamètre de son rondiste. Le diamètre du rondiste de chaque diamant est toujours considéré comme étant 100 %. Exemple : Le rondiste d’un diamant mesure 10 millimètres (100 %). La table mesure 5,6 millimètres. La mesure totale de la profondeur est de 6,1 millimètres. Le diamant serait décrit comme ayant une table de 56 % et une profondeur de 61 %. Les pourcentages de la table et de la profondeur sont la clé pour déterminer de bonnes proportions.

Rondeur
Émeraude
Princesse Radiant
Poire Marquise
Ovale

Cette caractéristique fait référence à la finition ou au polissage final des facettes ou des surfaces planes. Contrairement à la croyance populaire, les diamants sont rectifiés et polis, et non pas taillés, jusqu’à ce qu’ils atteignent leur forme finale. Chaque facette doit être soigneusement élaborée par le coupeur de diamant pour briller et être libre d’imperfections dues au polissage. Le poli d’un diamant est généralement défini comme étant Mauvais, Moyen, Bien, Très bien ou Excellent. Lors de l’achat d’un diamant, sélectionnez-en un doté d’un grade de polissage Bon ou supérieur.

Symétrie

Cette caractéristique fait référence à l’alignement et au positionnement des facettes ou des surfaces planes. Chaque facette devrait être soigneusement positionnée par le coupeur de diamant selon des proportions appropriées et en lien avec les autres facettes. L’alignement de chaque facette devrait être net et précis; des jonctions de facettes mal liées peuvent donner une apparence inégale à un diamant. La symétrie d’un diamant est généralement définie comme étant Mauvaise, Moyenne, Bien, Très bien ou Excellente. Lors de l’achat d’un diamant, sélectionnez-en un doté d’un grade de symétrie Bon ou supérieur.

Education

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